Parkeren op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is autoluw, je kunt dus niet zomaar je auto meenemen naar Schiermonnikoog. Parkeren op Schiermonnikoog is dus in principe niet mogelijk. Alleen bewoners van het eiland, die in het bezit zijn van een speciale vergunning, mogen met de auto op de boot naar Schiermonnikoog. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen wordt een vergunning voor eilandbezoekers afgegeven. Als bezoeker zul je je auto dus moeten parkeren in Lauwersoog.

Parkeren op Schiermonnikoog & vervoer op het eiland

Omdat je Schiermonnikoog autovrij is zul je je op een andere manier moeten (laten) vervoeren. De snelste manier is met de bus of met een taxi. Wanneer de veerboot op Schiermonnikoog aankomt kun je zo instappen. Bij mooi weer is het natuurlijk leuker om een fiets te huren.

Bus Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog is het openbaar vervoer uitstekend geregeld want de Arriva bustijden sluiten perfect aan op de vertrektijden van de boot.  Ook wanneer de boot vertraging heeft zal de bus wachten. Wanneer de boot op Schiermonnikoog aankomt dan staat er een bus voor je klaar om je te vervoeren naar je eindbestemming. Op de terugweg kun je na aankomst in Lauwersoog zo de bus of trein naar Groningen en Leeuwarden instappen.

De dienstregeling vind je bij alle bushaltes, maar je kunt deze ook afhalen bij de VVV op Schiermonnikoog. In de zomer zijn er andere bustijden dan in de winter. In de bus kun je bij de chauffeur een kaartje kopen, dit kan met je pinpas of creditcard. Nog gemakkelijker is om met je OV-chipkaart af te rekenen.

Tarieven bus Schiermonnikoog

  • De prijs van een ritkaart is € 2,50 (enkele reis) of € 4,53 (retour)
  • Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar kost dit € 1,65 (enkele reis) of € 2,75 (retour)
  • Een ritkaart voor kinderen tot 4 jaar is gratis
  • Bekijk de volledige en actuele tarieven op de website van Arriva

Taxi Schiermonnikoog

Ga je liever met de taxi dan kan dat met bijvoorbeeld Taxi Boersma. Wanneer de boot naar Schiermonnikoog aanmeert kun je zo in een taxi stappen en worden jij en je bagage je snel naar je eindbestemming gebracht. De meeste taxibedrijven verzorgen ook rolstoelvervoer.

Parkeren op Schiermonnikoog | Of neem een taxi op Schiermonnikoog

Fietsen op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog kun je heerlijk fietsen. Er zijn dan ook meerdere locaties om een fiets te huren op Schiermonnikoog. Naast elektrische fietsen, scootmobiels en tandems kun je natuurlijk ook een gewone fiets huren.

Sommige fietsverhuurders op Schiermonnikoog brengen je bagage gratis naar je eindbestemming. Deze kun je na aankomst met de boot inleveren. Op de terugweg is hetzelfde mogelijk.