Boot naar Schiermonnikoog

De boot Schiermonnikoog vertrekt vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog.  De veerdienst naar Schiermonnikoog wordt verzorgd door Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) en vaart met de veerboot Schiermonnikoog in ongeveer 45 minuten naar Schiermonnikoog.

Overtocht boot naar Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog

Op deze website vind je meer informatie over de route naar en parkeren in Lauwersoog, waar je kaartjes kunt kopen voor de veerboot naar Schiermonnikoog, de dienstregeling, welke boten van en naar Schiermonnikoog varen.

Van Lauwersoog met de boot naar Schiermonnikoog? De overtocht bedraagt ongeveer 45 minuten. De veerboot naar Schiermonnikoog vertrekt vijf keer keer per dag, de boot van Schiermonnikoog naar Lauwersoog vertrekt ook vijf keer per dag. Op zondag is dit vier keer per dag.

Omdat Schiermonnikoog autovrij is mogen alleen voetgangers en fietsen mogen mee. De auto kun je in Lauwersoog parkeren op de parkeerterreinen bij de terminals in Lauwersoog.

De veerdienst Schiermonnikoog bestaat uit de twee moderne ferries “Rottum” en “Monnik”. Deze boten hebben een capaciteit van 1000 personen en 48 auto’s.

Boot naar Schiermonnikoog
De veerdienst naar Schiermonnikoog: Rottum

Watertaxi Schiermonnikoog, de sneldienst naar het eiland

In een kwartiertje naar Schiermonnikoog en wanneer je wil? Dat kan met de watertaxi. De sneldienst naar Schiermonnikoog werkt als een normale taxi. Neem contact op met Wagenborg om je overtocht in te plannen. Bel 0900 – 9238 om te reserveren. Er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar op de watertaxi Schiermonnikoog.

Kaartjes boot Lauwersoog Schiermonnikoog

Een kaartje kopen voor de boot naar Schiermonnikoog kan op verschillende manieren; via de website van Wagenborg, telefonisch of ter plekke aan het loket in Lauwersoog of op Schiermonnikoog. Hier kun je contact betalen of met je pinpas en creditcard.

Voor voetgangers is er op de boot plek genoeg, je hoeft niet te reserveren. Wil je niet bij de kassa wachten, bestel dan je ticket vooraf online. Je kunt geen enkele reis kopen, alleen een retourticket. Op de terugreis vindt er daarom geen controle plaats.

Prijzen veerdienst Schiermonnikoog

  • Kinderen onder de vier jaar reizen gratis.
  • Een retourtje met de veerboot naar Schiermonnikoog kost voor een voetpassagier (kind, 4 t/m 11 jaar) tussen de € 9,40 en € 10,85.
  • Een retourtje met de veerboot naar Schiermonnikoog kost voor een voetpassagier (volwassene) tussen de €16,65 en € 19,55.

Kijk op de website van Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) voor alle actuele tarieven.

Online kaartjes kopen boot Schiermonnikoog

Via de website van WPD kun je online kaartjes voor de boot van en naar Schiermonnikoog kopen.

Praktische informatie

Vijf keer per dag is er een retourafvaart van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. In de zomer betekent dit dat de boot vijf keer per dag vanaf Lauwersoog vertrekt en tevens vijf keer per dag vanaf Schiermonnikoog. Op zondag zijn er vier afvaarten per dag.

Ondanks dat honden geen zitplaats in mogen nemen moet je wel een kaartje voor je hond kopen. Bekijk de tarieven voor honden op de boot naar Schiermonnikoog. Honden moeten te allen tijde worden aangelijnd. Het is in beginsel toegestaan om het huisdier tijdens de overtocht (onbeheerd) in de auto te laten, mits het huisdier niet uit de auto kan springen.

Parkeren

In en nabij Lauwersoog kun je vanaf 6 euro per dag je auto parkeren op het parkeerterrein, zowel overdekt als niet overdekt. Dit kan met een gerust hart want de parkeerterreinen worden 24 uur per dag bewaakt. Vanaf het parkeerterrein kun je lopend (slechts 100 meter) naar de haven en de veerboot.

Reserveren is niet mogelijk, maar in verband met drukte in het hoogseizoen, tijdens evenementen en rond de feestdagen wordt aangeraden om rekening te houden met extra reistijd in verband met het zoeken naar een parkeerplaats. Zie de pagina “Parkeren in Lauwersoog” voor meer informatie.

Gratis draadloos internet

Op m.s. Rottum naar Schiermonnikoog is er gratis draadloos internet (WIFI) beschikbaar.

Dienstregeling boot Schiermonnikoog en vertrektijden

De boot van en naar Schiermonnikoog kent veel vertrektijden. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt drie keer per dag vanuit Lauwersoog. De boottocht duurt ongeveer 45 minuten (15 minuten met de sneldienst). In Lauwersoog zijn aansluitend op alle normale afvaarten busverbindingen beschikbaar.