Parkeren Lauwersoog

In en nabij Lauwersoog kun je voor vanaf 6 euro per dag je auto parkeren op het parkeerterrein, zowel overdekt als niet overdekt. Dit kan met een gerust hart want de parkeerterreinen worden 24 uur per dag bewaakt. Vanaf het parkeerterrein kun je lopend (slechts 100 meter) naar de haven en de veerboot.

Parkeren bij Lauwersoog

Het parkeerterrein op Schiermonnikoog bevindt zich bij de veerhaven in Lauwersoog op het vasteland. Dit parkeerterrein biedt ruimte voor auto’s van bezoekers die het eiland per veerboot willen bereiken. Het terrein is goed bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid, maar tijdens drukke periodes, zoals in de zomermaanden, kan het snel vol raken. Bezoekers kunnen hun voertuigen hier veilig achterlaten tijdens hun verblijf op het eiland.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de parkeertarieven en eventuele parkeerregels die van toepassing zijn. Daarnaast kunnen bezoekers informatie krijgen over alternatieve parkeermogelijkheden en pendeldiensten vanaf andere locaties in de omgeving van Lauwersoog. Het parkeerterrein biedt een handige startpunt voor een ontspannen en zorgeloze verkenning van het prachtige Schiermonnikoog.

Auto parkeren Lauwersoog
Auto parkeren Lauwersoog

Auto parkeren Lauwersoog

In het meest noordwestelijke puntje van Groningen ligt Lauwersoog. Direct naast de veerhaven en aan de N361 vind je het bedrijf Scheepspark BV.  Daar kun je op het bewaakte parkeerterrein uw auto veilig parkeren.  Er zijn parkeerplekken beschikbaar voor invaliden. Heb je een elektrische auto? Dan kun je deze opladen aan de laadpaal voor elektrische auto’s.

Reserveren

Reserveren is niet mogelijk, maar in verband met drukte in het hoogseizoen, tijdens evenementen en rond de feestdagen wordt aangeraden om rekening te houden met extra reistijd in verband met het zoeken naar een parkeerplaats.

Garagebox Schiermonnikoog

Voor mensen die op Schiermonnikoog wonen is het mogelijk om een eigen garagebox te huren. Hierin kun je veilig je auto parkeren, voordat je de boot naar Schiermonnikoog pakt.

Scheepspark BV in Lauwersoog is de beheerder van de parkeerplaatsen en garageboxen. Klik hier voor meer informatie.