Boottijden Schiermonnikoog

Op zoek naar de Boottijden Schiermonnikoog? De boot van en naar Schiermonnikoog kent veel vertrektijden. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt drie keer per dag vanuit Lauwersoog. De boottocht duurt ongeveer 45 minuten (15 minuten met de sneldienst). In Lauwersoog zijn aansluitend op alle normale afvaarten busverbindingen beschikbaar.

Boottijden Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog zijn de boottijden van en naar het vasteland cruciaal voor zowel bewoners als toeristen. Deze tijden variëren per seizoen en zijn afhankelijk van verschillende veerdiensten, waaronder de reguliere veerboot en de sneldienst. Hieronder vind je meer informatie over beide opties.

Reguliere veerdienst

De reguliere veerdienst naar Schiermonnikoog wordt verzorgd door Rederij Wagenborg. Deze veerdienst vertrekt vanuit de haven van Lauwersoog op het vasteland. De frequentie van de afvaarten varieert per seizoen, maar over het algemeen zijn er meerdere overtochten per dag. Tijdens drukke periodes, zoals in de zomermaanden, kunnen er extra afvaarten worden ingepland.

De overtocht met de reguliere veerdienst duurt ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en de getijden. De vertrektijden en tarieven zijn te vinden op de website van Rederij Wagenborg en worden vaak aangepast aan het seizoen.

Sneldienst

Naast de reguliere veerdienst is er ook een sneldienst beschikbaar voor reizigers die snel naar Schiermonnikoog willen. Deze sneldienst, ook wel bekend als de watertaxi, wordt aangeboden door WPD. De sneldienst vertrekt ook vanuit Lauwersoog en biedt een kortere overtochtstijd, meestal rond de 20 tot 25 minuten.

De sneldienst is vooral handig voor mensen die weinig tijd hebben of graag snel op het eiland willen zijn. De vertrektijden en tarieven voor de sneldienst kunnen verschillen van die van de reguliere veerdienst, dus het is belangrijk om deze van tevoren te controleren.

Plannen

Het is altijd verstandig om de boottijden van tevoren te controleren, vooral tijdens drukke periodes en bij slechte weersomstandigheden. Daarnaast is het aan te raden om tickets vooraf te reserveren, vooral als je tijdens piekuren reist. Met de juiste planning kun je optimaal genieten van je reis naar het prachtige Schiermonnikoog.

Boottijden Schiermonnikoog

Meer informatie over de Boottijden Schiermonnikoog

Kijk op de website van Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) voor alle actuele vertrektijden.

Watertaxi

Geen tijd om te wachten? Neem de watertaxi! In een kwartiertje naar Schiermonnikoog en wanneer je wil? Dat kan met de watertaxi. De sneldienst naar Schiermonnikoog werkt als een normale taxi. Neem contact op met Wagenborg om je overtocht in te plannen. Bel 0900 – 9238 om te reserveren. Er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar op de watertaxi Schiermonnikoog.