Boot Schiermonnikoog kosten 2024

Boot Schiermonnikoog: de kosten

Wat zijn de kosten voor de boot naar Schiermonnikoog? Wat is de prijs voor de Schiermonnikoogse veerboot? Bekijk alle Boot Schiermonnikoog kosten in onderstaand overzicht.

Retour voorPrijsZomertarief

* Prijs per strekkende meter
** Inclusief chauffeur

Let op: controleer bij twijfel altijd de actuele Wagenborg tarieven op wpd.nl of bel de klantenservice: 0900 9238.

In 2024 zijn er verschillende kosten verbonden aan het reizen per boot naar Schiermonnikoog, een van de prachtige Waddeneilanden van Nederland. Het eiland is alleen per boot bereikbaar, wat het een unieke en schilderachtige reisbestemming maakt.

Kosten Boot Schiermonnikoog

De kosten van een boottocht naar Schiermonnikoog variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het seizoen, de gekozen veerdienst, en of je als voetganger, met de fiets of met de auto reist. Hier is een overzicht van de typische kosten die je kunt verwachten:

  1. Veerbootkaartjes: De kosten voor veerbootkaartjes variëren, afhankelijk van het seizoen en de veerdienst die je kiest. Over het algemeen geldt dat kaartjes goedkoper zijn als je ze online van tevoren boekt. Voor een retourticket voor volwassenen kun je rekenen op een prijs tussen de € 20 en € 30 per persoon.
  2. Extra kosten voor voertuigen: Als je ervoor kiest om met de auto naar Schiermonnikoog te reizen, zijn er extra kosten verbonden aan het meenemen van je voertuig op de veerboot. Deze kosten variëren, maar reken op een prijs tussen de € 50 en € 100 voor een retourticket voor een auto, afhankelijk van het voertuigtype en het seizoen.
  3. Fietsvervoer: Als je een fiets wilt meenemen, zijn hier ook kosten aan verbonden. Meestal is dit een klein bedrag, vaak tussen de € 5 en € 10 per fiets voor een retourticket.
  4. Parkeerkosten: Als je ervoor kiest om met de auto naar de veerhaven te rijden, moet je mogelijk parkeerkosten betalen voor de duur van je verblijf. De kosten hiervan variëren afhankelijk van de locatie en het seizoen, maar reken op een paar euro per dag.
  5. Optionele kosten op het eiland: Naast de kosten voor de boottocht zijn er op het eiland zelf nog andere kosten die je kunt tegenkomen, zoals fietsverhuur, maaltijden en eventuele excursies. Deze kosten zijn afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en het soort activiteiten dat je wilt ondernemen tijdens je verblijf.

Het is altijd verstandig om van tevoren onderzoek te doen en de tarieven van verschillende veerdiensten te vergelijken om de beste deal te vinden. Daarnaast is het aan te raden om tijdig te boeken, vooral tijdens drukke periodes zoals de zomermaanden, om teleurstellingen te voorkomen. Met een goede planning kun je optimaal genieten van je reis naar het prachtige Schiermonnikoog!