Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de boot naar Schiermonnikoog. Heb je een vraag over de overtocht met boot Schiermonnikoog? Misschien staat je vraag in het overzicht van veelgestelde vragen. Onder andere over parkeren, tarieven en reserveringen.

Veelgestelde vragen boot Schiermonnikoog

Zijn de prijzen voor een enkele reis?

Kaartjes voor een enkele reis worden niet verkocht. Alle genoemde tarieven zijn retourprijzen.

Is de prijs voor mijn auto inclusief inzittenden?

De prijs voor de auto is exclusief inzittenden. Voor een aanhanger, caravan of fietsendrager moet extra betaald worden. Voor fietsen op een dakdrager hoeft niet betaald te worden. Let op: Schiermonnikoog is een voertuigluw eiland. Alleen voertuigen met een ontheffing van de gemeente Schiermonnikoog zijn toegestaan op het eiland.

Kan ik een personenkaartje reserveren?

De veerboten hebben voldoende capaciteit voor alle passagiers. Het is niet nodig en ook niet mogelijk om van tevoren een plaats te reserveren.

Moet ik reserveren voor mijn motor?

Het is niet mogelijk om voor individuele motoren te reserveren. Kom je met een groep motorrijders (minimaal 5) dan is aan te raden dit kenbaar te maken door te bellen met 0519 54 61 11. Houdt er rekening mee dat Schiermonnikoog een motorluw eiland is.

Wat kost parkeren?

Een parkeerkaart kost € 6,00 per dag. Je kunt contant of met je pinpas betalen. Ook is het mogelijk om met je creditcard (VISA, Maestro, American Express en Eurocard) te betalen. Reserveren is niet mogelijk. Lees meer informatie over parkeren Lauwersoog.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Aan te raden is om minimaal een half uur voor vertrek van de boot aanwezig te zijn.

Hoe kom ik bij mijn bestemming op Schiermonnikoog?

Er rijden bussen en taxi’s op Schiermonnikoog. Tevens kun je fietsen huren op Schiermonnikoog.

Hoe lang duurt de overtocht?

De overtocht met de boot naar Schiermonnikoog duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt ook met de watertaxi naar Schiermonnikoog, binnen twintig minuten.

Wat is er allemaal te doen op Schiermonnikoog?

Bekijk de agenda van VVV Schiermonnikoog voor alle activiteiten- en excursiekalenders voor alle activiteiten op Schiermonnikoog. Of ga tijdens je verblijf even langs bij het VVV kantoor voor een volledig weekprogramma.