Wagenborg onderzoekt Schiermonnikoog sneldienst

Het passagiersbedrijf Wagenborg (WPD) is de mogelijkheden aan het onderzoeken voor de Schiermonnikoog sneldienst, een sneldienst tussen Groningen (Lauwersoog) en het waddeneiland Schiermonnikoog.

Sinds begin dit jaar vaart de snelle boot Fotaborg van Holwerd naar Ameland. Deze sneldienst naar Ameland voldoet aan de verwachtingen, aldus WPD directeur Ger van Langen. Mocht de Fostaberg opeens niet kunnen varen dan wil WPD graag een andere boot als alternatief hebben.

Omdat het niet gebruiken van een boot teveel kost, wordt onderzocht of het rendabel is om de sneldienst in het leven te roepen.

De sneldienst naar Ameland heeft zeven keer per dag een afvaart, maar de Schiermonnikoog sneldienst zal niet zo vaak varen. Er is minder vraag naar de overtocht naar Schiermonnikoog dan naar Ameland.

Indien het experiment slaagt dan is het aannemelijk dat de sneldienst al in de zomer van 2019 begint met varen.

Schiermonnikoog sneldienst
Sneldienst naar Schiermonnikoog

Watertaxi Schiermonnikoog, de sneldienst naar het eiland

In een kwartiertje naar Schiermonnikoog en wanneer je wil? Dat kan met de watertaxi naar Schiermonnikoog. De sneldienst naar Schiermonnikoog werkt als een normale taxi. Neem contact op met Wagenborg om je overtocht in te plannen. Bel 0900 – 9238 om te reserveren. Er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar op de watertaxi Schiermonnikoog.